Om oss

dsc_5014

Dette er en nettbutikk der alt overskudd går “rett i søpla”. Overskuddet på det som selges går til å drifte prosjektet Children-BEEP som i korte trekk omhandler å endre barn og unges syn på håndtering av søppel ved å gi de undervisning i skolen. Forsøpling er et stort problem i Kathmandu da søppel oftest havner i gater og elver. Dette vil vi gjøre noe med!

 

Etter flere lange, trange gater fulle av motorsykler, sykler og mennesker, opp en smal og bratt trapp i andre etasje hvor det knapt går an å stå, fant vi skjerfene vi forelsket oss i. Disse deilige skjerfene er laget av den innerste ulla på geiter som gresser på 3000-5000 meters høyde i Himalaya. Ulla blir fraktet til Nepals hovedstad Kathmandu, hvor skjerfene våre blir vevd og farget for hånd
i en liten fabrikk.

Vi tok med oss skjerfene vi fant den dagen tilbake til Norge for å selge de. Inntektene ville vi gi til Children-BEEP. Skjerfene ble fort utsolgt, og det viste seg at det var stor etterspørsel. Dette ble motivasjonen vår for å begynne denne nettbutikken. Nå har vi mulighet til å selge flotte ullprodukter som nordmenn kan nyte både sommer og vinter, og ikke minst til å bruke alt overskuddet til å støtte et viktig og bærekraftig prosjekt. Vi vil vektlegge at det er, og har vært, minimale utgifter med denne nettbutikken da alt arbeid skjer på frivillig basis og god hjelp og gaver er gitt i oppstartsfasen.

Navnet Neha betyr kjærlighet på nepali og reflekterer hva vi gjør. Kjærligheten til et land, til et folk og miljøet de lever i.

Finn ut mer om prosjektet Children-BEEP her.